1. Home
  2. Blog
  3. 5x winter proof outfit ideeën

5x winter proof outfit ideeën

Door admin - Monday 10 December 2018 | 09:37

We moeten er echt aan geloven, want winter has arrived. Een periode waar je eigenlijk het liefst iedere dag that same old dress wilt aantrekken. Maar een kleine reminder: laat de koud niet in je fashion brain kruipen! Koude dagen worden namelijk ook aan het einde van de maand overgenomen door gezelligheid met vrienden en familie tijdens de feestdagen. Het frisse weer het ook wel iets knus en je kunt je er prima op kleden, we promiss. Je kunt rekening houden met een aantal factoren. Vaak shop je iets omdat je in love bent met een item, maar is het een slimme aankoop? Nope. Dit zijn de 5 regels om je tijdens dit koude seizoen warm te kleden.

Heb jij zacht gezegd een hekel aan dit koude weer? Het is koud in ons kleine België en het wordt vast alleen maar erger. We kijken inderdaad uit naar de gezellig feestdagen, maar de maanden daarna zijn maar saai en koud. Heerlijk als je je kunt verplaatsen: van de feestdagen direct door naar de lente. Misschien kun je tijdens de shopsessie ook een aantal fashion items laten liggen. Want is het wel slim om een kleedje te kopen met korte mouwen? Lees snel verder waar je rekening mee kunt houden tijdens het shoppen!

winter proof kleedjes

Beeld cc links: Lisaplace.se  rechts: The Haute Pursuit

Zo kleed jij je winter proof

1.  In de winter hebben kleedjes lange mouwen nodig. De meeste jurkjes en tops hebben tijdens de sale-periode korte mouwen. Why oh why?! Je kunt het vergelijken met een kater: uit de tijd dat onze was nog in het zonnetje opgehangen kon worden. Die fantastische dagen zijn voorbij en nu zitten we met het overgebleven hoopje ellende. Want laten we eerlijk zijn: iedereen die nu nog met een t-shirt naar kantoor of college komt, kijken we toch een beetje verbaasd aan, head turner alom! Daarom zijn wij geobsedeerd met cardigans die je makkelijk over jurkjes met korte mouwen aan kunt trekken. Hiermee proberen we niet goed te praten dat er heel veel jurkjes met korte mouwen in de winkel hangen, want jurkjes in de winter hebben long sleeves nodig. Case closed.  Plus een jurk met lange mouwen ziet er een stuk eleganter uit dan een mooie jurk met een cardie erover.

2. Het moment van de little black dress. Don’t let this moment go to waste please. Iedere winter komt de little black dress even om de hoek kijken. De lente/zomer is de tijd voor linnen jurken met blote benen. Nu mag je de mooiste panty uit de kast trekken die prachtig staat bij deze klassieker. Doe-het! Nu het nog niet te laat is en de winkels niet alweer volhangen met jurken waar je absoluut geen donkere panty bij aan kunt trekken. Anders krijg je er 100% zeker spijt van. Want een little black dress is namelijk altijd een goed idee, toch? Je ziet eruit alsof je zo van de catwalk loopt en je doet er eigenlijk niet zoveel moeite voor, that’s an easy win no? 

3. Doe voorzichtig met metallics en sequins. En daarmee bedoelen we niet dat je sequins heel makkelijk kunt verliezen, hoewel dat ook ontzettend irritant kan zijn. Wees je er ook van bewust dat pailletten in de afgelopen van glamour naar ‘overkill’ zijn overgewaaid. En voor die eerste look ga jij hopen wij. Draag een jurk met pailletten onder een blazer of cardigan voor een weekendlunch en kies een subtiele jurk uit met sequins voor een avondje uit. Pailletten en metallic vallen op en ogen al snel een tikkie ordinair.

4. Vandaag is rood. Het hoogtepunt van de winter is toch voor de meeste mensen Kerst. Om deze reden houden we allemaal van de kleur rood in de winter en gelukkig is modeland het daarmee eens. Als je om je heen kijkt zie je genoeg fantastische items in de kleur rood. Spice it up en voeg rood toe aan je garderobe! Wij worden daar massaal gelukkiger van.

5. Draag warme kleding. Allemaal leuk die mantels met misschien 10% wol, maar warm is het niet. Trakteer jezelf dit jaar op een proper coat, want daar ga je veel aan hebben dit seizoen. Heerlijk voor die fietstochtjes: een aankoop waar je nooit spijt van gaat hebben. Check altijd het label voordat je op de toonbank afstormt! Hetzelfde geldt voor jurkjes en truien.

Shop hier winter proof jurkjes

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.