1. Home
  2. Blog
  3. 7x waarom shoptherapie echt werkt

7x waarom shoptherapie echt werkt

Door Dionne - Tuesday 31 January 2017 | 16:52

Je kent het wel, van die dagen dat je gewoon even niet lekker in je vel zit. Of het nou komt door het winterse weer, school-/werkstress, relatieproblemen, of iets anders stoms: door shoppen zul je je beter voelen. Trakteer jezelf op een nieuw kleedje en die lach verschijnt binnen no time weer op je gezicht. Wij vertellen je waarom shoptherapie écht werkt!

7x waarom shoptherapie écht werkt

1: (Online) shoppen is een soort minivakantie

Wat is nou fijner dan eindeloos scrollen door talloze mooie jurkjes, terwijl je lekker wegkruipt onder de dekens met een warme kop thee? Ongedwongen en superrelaxed: een soort wintervariant van onder de hete zon op het strand een goed tijdschrift lezen… Heerlijk toch?

2: Door te shoppen heb je iets om naar uit te kijken

Zodra je op de bestelknop klikt begint de fun! Het met smart wachten op het pakketje, om bij ontvangst je nieuwe jurk direct aan te passen. Daarna trek je je aanwinst natuurlijk naar de eerstvolgende gelegenheid aan, om daar héél veel complimentjes te ontvangen. Wie wordt van zo’n vooruitzicht niet spontaan blij?

Pssst… Iedereen wordt vrolijk van roze: shop de leukste roze kleedjes hier >>


3: Shoppen geeft jou het gevoel dat jij de baas bent over je leven

Van verdriet of boosheid krijg je soms een heel machteloos gevoel, en dat is superrot. Als je shopt verminder je dat machteloze gevoel, want: jij hebt de beslissing genomen om de aankoop te doen. Oftewel: jij bent op dat moment in charge, en daar word je vrolijk van!

4: Tijdens het shoppen maak je sociale contacten

Even gezellig kletsen met een verkoopster of een vriendelijke glimlach van een voorbijganger; dat doet je goed. Leuke sociale contacten verlichten emotionele stress, dus een tripje naar het winkelcentrum om van die nare mood af te komen is echt een aanrader! Heb je geen zin om uit huis te gaan, nodig dan een modieuze en complimenteuze vriendin uit om je te joinen in bed.

Stralen als de zon in geel: shop de mooiste gele kleedjes hier >>

5: Shoppen bereidt jou geestelijk voor op spannende gelegenheden

Stress door een vooruitzicht op een spannende gelegenheid, zoals een sollicitatie, presentatie of date? Stop met dat gepieker: shop een nieuwe jurk en alles komt goed. In een nieuwe jurk voel jij je mooi en zelfverzekerd, waardoor je stress- en angstgevoelens verminderen. Na het shoppen ben je geestelijk ready to rock!

6: Shoppen heeft een positieve werking op lange termijn

De voldoening die je voelt na het shoppen blijft langer hangen dan je dacht! Natuurlijk krijg je een boost als je net een supertof kleedje hebt gescoord, maar die aankoop heeft ook positief effect op langere termijn. Onderzoek toonde aan dat af en toe winkelen met mate aanhoudende stress en verdriet vermindert.

Onmogelijk: een slecht humeur in rood. Shop de leukste rode kleedjes hier >>

 

7: Shoppen triggert je creativiteit

Enthousiast word je hoe dan ook van shoppen, maar het kan je ook inspireren. Tijdens het shoppen zie je tientallen unieke modellen aan je voorbij komen, waardoor je creativiteit getriggerd wordt. Daardoor krijg je bijvoorbeeld ideeën over hoe je bepaalde items origineel kunt combineren of raak je geïnspireerd om dat ene oude kleedje weer uit de kast te trekken.

De leukste kleedjes shop je hier op Kleedjes.be!

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.