1. Home
  2. Blog
  3. 8x de charme van de retrojurk

8x de charme van de retrojurk

Door Dionne - Maandag 24 April 2017 | 17:30

De retrojurk – of vintagejurk, wat u blieft, maar dan wel eerstehands – is een solide factor in jurkenland. En och, wat fijn: op Kleedjes.be vind je een groot aanbod retrojurken, met dank aan webshops Pinup Vintage, Top Vintage en Succubus. Nog niet overtuigd van de charme van retro? Lees dan rap deze 8 redenen om je in een vintage-stijl kleedje te hullen.

Retro kleedjes

1: De retrojurk is stijlvol

Onze grootmoeders wisten wel hoe ze charmant voor de dag moesten komen. De mode van toen is subtiel en uitgesproken tegelijkertijd.

2: De retrojurk is speels

Polkadots, kersenprintjes, gingham (blokjespatroon), vrolijke kleuren: met de retrojurk is het allemaal niet zo serieus. Het beste hulpmiddel om van iedere dag een feestje te maken!

3: De retrojurk is sexy

Diepe decolletés en verleidelijke panterprints zorgen voor het ultieme ‘va-va-voom’-gevoel. Ultrasexy, maar altijd stijlvol.

4: De retrojurk is kleurrijk

Retro kleedjes zijn er in alle kleuren van de regenboog. Kenmerkend zijn natuurlijk de oranjetinten uit de jaren ’70, maar ook rood en navy, en de zachte, zoete snoepjestonen uit eerdere decennia.

5: De retrojurk is vrouwelijk

Tule, bloemenprints, wijd uitlopende rokken, kanten kraagjes… Kan het vrouwelijker dan dit?

6: De retrojurk is van kwaliteit

Voor een mooie retrojurk leggen we met liefde een eurootje meer neer. De stoffen zijn namelijk van ouderwetse, degelijke kwaliteit en gaan daarom stukken langer mee dan de meeste kleding die je bij de grote modeketens vindt.

7: De retrojurk is prachtig in plus-size

In de jaren ’50 werden ronde vormen nog gevierd. De kleding van toen is dus uitermate geschikt om zo’n prachtig, voller figuur op haar mooist te omlijsten.

8: De retrojurk is perfect voor kantoor

Niet ieder model natuurlijk, maar kijk eens naar die prachtige vintage-stijl jurken met pencilskirt. Hierin ben je o zo zakelijk, maar kun je toch je unieke stijl laten doorschemeren. Daar houden we van!

Ben je overtuigd? Neem dan snel een kijkje tussen de collectie van Pinup Vintage, Top Vintage en Succubus. De kleedjes in de afbeelding bovenaan vonden wij bij Succubus.

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.