1. Home
  2. Blog
  3. Belangrijke modetrends voor lente/zomer 2015

Belangrijke modetrends voor lente/zomer 2015

Door Dionne - Thursday 28 May 2015 | 16:47

De winter leek dit jaar extra lang te duren maar gelukkig komt er nu een einde aan het koude weer. En om dat te vieren sommen wij een aantal belangrijke modetrends voor lente/zomer 2015 voor je op. Doe inspiratie op en shop moeiteloos de leukste outfits voor de komende seizoenen!

Er altijd fashionable bij lopen, ongeacht welk seizoen het is. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Trends op de voet volgen wordt steeds moeilijker, want de modewereld veranderd in rap tempo. Bovendien is het dit jaar al helemaal lastig, want er zijn zóveel leuke trends dat je al gauw niet meer weet hoe je het moet combineren of waar je überhaupt uit moet kiezen. Gelukkig zijn wij er om je dit helpen! Dit zijn een aantal belangrijke modetrends voor lente/zomer 2015:

Minimalisme

De trend die het best omschreven zou kunnen worden als simpel, maar toch elegant: Minimalisme. Het is eigenlijk mode in de meest simpele vorm. Teveel accessoires, drukke dessins of details zul je hier dus niet tegenkomen. Het fijne is dat minimalistische items vaak jaren mee kunnen gaan omdat ze niet trendgevoelig zijn; basic items hebben we immers allemaal in onze kleerkast. Wie houdt van lichte tinten en strakke designs kan deze zomer dus naar hartenlust shoppen én er wellicht volgend jaar nog profijt van hebben!

Minimalistische jurkjes trends
Anna Field € 29,95 | Anna Field € 29,95 | Neon Rose € 54,95

Bloemenprints

Houd je niet van bloemenprints? Dan zou je daar nog wel eens héél snel op terug kunnen komen. De bloemenprintjes die deze zomer populair zijn, zijn niet zoals we ze kennen: saai en eentonig. Nee, dit jaar wordt het heel anders aangepakt! Vooral de tropische bloemenprints duiken sinds enige tijd ineens overal op en ook romantische dessins zijn ongekend populair. Hul jezelf in een zee van bloemen of hou het rustig door voor lichtere accenten te kiezen.

Jurkjes met bloemenprint
Benetton € 34,95 | Mademoiselle R € 29,99 | Yumi € 89,95]

Felle kleuren

Bij deze trend mag je alles uit de kast halen! Zelfs als je kiest voor een kleed zonder printjes of versieringen kun je aardig opvallen door zo’n mooie, felle kleur. Deze zomer zijn kleuren zoals blauw, groen met een blauwe ondertoon en zelfs geel erg geliefd. Combineer jouw kleedje met een leuke tas, een fijn riempje of sieraden of laat accessoires achterwege. Het kan allemaal!
Verschillende kleurentrends kleedjes
Closet € 59,95 | Anonyme Designers € 84,95 | Vintage Chic € 54,95

Denimkleedjes

Denim is weer helemaal hot! De afgelopen tijd zagen we het zelfs op de catwalks voorbij komen. Vroeger waren het alleen broeken en jasjes die voorzien werden van het spijkergoedje, nu zijn er gelukkig ook denimkleedjes! Dit seizoen is lichte denim erg populair, maar ook met een donkere variant zul jij nooit de bal misslaan.

Denimkleedjes trend lente/zomer 2015
La Redoute € 35,74 | Silvian Heach € 64,95 | Liberty Island € 49,95

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.