1. Home
 2. Blog
 3. Jurkjes voor een date: zo maak jij indruk!

Jurkjes voor een date: zo maak jij indruk!

Door admin - maandag 07 januari 2019 | 16:48

Op zoek naar jurkjes voor een date? Wij hebben de leukste jurkjes voor een date verzameld. Je hebt binnenkort een date met misschien wel de liefde van je leven, maar je hebt geen idee wat je aan moet trekken. Volgens onderzoek door Metro UK kun je het beste de kleur rood kiezen. Wellicht denk je dat de eerste indruk niets met uiterlijk te maken heeft, maar dat is to good to be true. Je fashion keuze heeft namelijk invloed op de keuze om nog een tweede keer op date te gaan. In dit artikel lees je welke jurkjes voor een date positief effect hebben en welke minder.

Jurkjes voor een date: to date or not to date

Er werden in totaal 1.128 vrouwen ondervraagd en 1.232 mannen ondervraagd uit de UK. Op het moment van ondervraging zaten zij in een relatie. Er is onderzocht hoe kledingkeuzes het niveau van aantrekkingskracht beïnvloeden en welke kleuren het meest in het oog springen. Er werd aan de respondenten gevraagd of ze nog de outfit herinnerden die hun partner droeg tijdens de eerste date. En ja ja, maar liefst 92% gaven aan het nog te weten, dus remember: the first meeting counts. In de survey gaf 69% van de mannen en 64% van de vrouwen toe dat de kleur van kleding impact had op hoeverre ze zicht tot hen aangetrokken voelden. Het blijkt namelijk dat de kledingkeuze één van de eerste dingen is die hersenen zullen opmerken en evalueren voor latere analyse: to date or not to date.

jurkjes voor een date

Beeld cc: Soraya Bakhtiar

Jurkjes voor een date: dit zijn de kleuren voor een va va voom effect

Dit zijn de top 5 kleuren voor vrouwen:

 1. Rood: 27%
 2. Blauw: 19%
 3. Groen: 14%
 4. Zwart: 11%
 5. Paars: 8%

De top 5 kleuren voor mannen:

 1. Grijs: 24%
 2. Zwart: 22%
 3. Blauw: 16%
 4. Groen: 8%
 5. Wit 7%

Ga jij binnenkort op date en ben je al over de outfit aan het nadenken? Draag dan vlammend rood. Voel vooral comfortabel in een outfit, want dat is namelijk het allerbelangrijkst. Je kunt anders ook niet lekker jezelf zijn en shinen. Bekijk snel al onze rode jurkjes. Al is het maar om inspiratie op te doen, right?

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.