1. Home
  2. Blog
  3. Trend report: deze lente kleuren of geen kleuren?

Trend report: deze lente kleuren of geen kleuren?

Door admin - maandag 18 februari 2013 | 15:31

Het wordt een seizoen van tegenstellingen aankomende lente. Hoewel meestal in de zomer de echte knalkleuren pas uit de kast komen, heb je komend seizoen de kans om dit al eerder te doen. De nieuwste kleuren-trend, zoals gezien op de catwalk, voor komend seizoen is namelijk gebaseerd op uitgesproken kleuren. Mocht dit nou niets voor jou zijn, dan is de tegenstelling van deze trend het combineren van zwart-witte items.

Felle kleuren hebben een bepaalde aantrekkingskracht om iets aantrekkelijker of mooier te vinden, denk maar aan bloemen of een regenboog. Deze nieuwe trend gaat er dus voor zorgen dat we nog meer op zullen vallen in de lente. De zoetere kleuren, ook wel benoemt als ‘snoepkleuren’ of ‘sorbettinten’, doen je denken aan de opvallende kleuren die altijd in lekkernijen gebruikt worden. Vooral met een neonroze kleuraccent komen de snoeptinten mooi uit de verf.

In combinatie met een andere trend voor komend seizoen, minimalisme, komt de ‘colorbomb’ helemaal goed tot zijn recht. Kledingstukken in alle maten en vormen worden uitgevoerd in kleuren als citroen geel, kobaltblauw en turkoois. Harde kleurencontrasten zijn weer helemaal terug, dit is colorblocking op een geheel nieuw level. Als jij dacht dat oranje en rood vloekende kleuren waren, had je het goed mis!

Mocht je toch liever voor basic gaan dan is de zwart-wit trend meer iets voor jou, maar deze hoeft ook zeker niet saai te zijn. Op de catwalk werd gebruik gemaakt van zwart-wit op alle mogelijke manieren. Patronen en grafische prints in alle vormen en maten kwamen in een ‘kleurloze’ uitvoering voorbij. Strepen, stippen en vele andere patronen mogen bij elkaar gedragen worden, het leukste is om gewoon te proberen.

Combineer en leer!

Zwart-wit lente kleedje

Even&Odd € 29,95

Grafische print kleedje zwart-wit

St-Martins € 89,95

zwart wit gestreept lente kleedje

Morgan € 59,95

Gekleurd lente kleedje

Selected € 69,95

Gekleurd kleedje lente

Bodyflirt € 24,99

Roze kleedje lente

bpc € 19,99

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.