1. Home
  2. Blog
  3. Mode trends 2019: dit zijn de mode kleuren voor aankomend seizoen

Mode trends 2019: dit zijn de mode kleuren voor aankomend seizoen

Door Admin - Vrijdag 15 Februari 2019 | 11:32

YAY! We mogen ons weer voorzichtig voorbereiden op het nieuwe seizoen. Want er is geen betere manier om het nieuwe modeseizoen te beginnen met een opgeruimde kast vol lichte tinten. De mode trends 2019 hebben we al eerder besproken, maar in welke kleuren hijsen we ons aankomend seizoen? Het wordt een seizoen om vrolijk van te worden met veel bright colors, zoals neon en pastel. Dit seizoen draait het om je eigen creativiteit en om nieuwe gedurfde combinaties. Voor iedere die de winter beu is en wel een beetje lef in haar outfits durft te tonen, hebben wij de nieuwste mode kleuren voor aankomend seizoen op een rij gezet. Enjoy! 

Twee keer per jaar publiceert het Pantone Color Instituut een trendboek met de nieuwste trendkleuren. Alhoewel dit even geleden is, blijven de tinten door je hoofd spoken. Na het zien van de runway shows konden we namelijk concluderen dat er veel mag qua kleur. Neon, verschillende tinten rood en last but not least: groen, heel veel groen. Volgens het Pantone Color Instituut zijn dit de kleuren die je kracht en zelfvertrouwen geven. Met een knipoog naar de toekomst, want dit is hoe we die eigenlijk tegemoet willen gaan. There we go! 

Mode trends 2019

Beeld cc: Pantone.com

Mode trends 2019: dit zijn de kleuren die we aankomend seizoen dragen

De mode trends zien we onderverdeeld terug in neutrale kleuren en trendkleuren. Wat betreft de neutrale kleuren zijn dit Soybean, Sweet Corn en Brown Granite. Een mix van verschillende tinten bruin met een paarse gloed. De trendkleuren zijn felle en warme tinten. Less pastel dan vorig jaar. De enige pastelkleur die we terugzien is lilac en dat is maar goed ook. Tijd om deze trendkleuren onder de loep te nemen.

Mode trends 2019

1. Oranje: Mango Mojito, Living Coral en Turmeric

Denk bij Turmeric aan de kleur van wortels. Een felle kleur die je het beste all over kunt dragen, bijvoorbeeld een shiny dress met bijpassende handtas. De Mango Mojito heeft een gouden gloed en bij Mansur Gavriel werd deze trendkleur gezien in de vorm van een satin dress. WAUW. De trendkleur van 2019 is Living Coral: een zachte kleur met gouden ondertoon.

2. Pink hearts: Sweet Lilac & Pink Peacock

Our favorite: want pink is altijd een goed idee right? Sweet lilac is pastelroze, maar met een vleugje lavendel. Deze kleur zagen we in 2018 al om de hoek kijken, maar er lijkt geen einde aan de lilac trend te komen. Durf jij Sweet lilac te dragen met Pepper Stem? De perfecte kleurencombinatie. Al stap je misschien een beetje uit de comfort zone. En dan de fuchsia tint Pink Peacock voor de ultieme killer look. Don’t worry, je kunt deze tint heel casual dragen in de vorm van een shirt dress.

3. Yellow Please: aspen gold

And they were all yellow. Aspen Gold is een heldere zonnige kleur en wordt vaak gebruikt in casual street looks. Perfect voor zonnige lente dagen om de holiday feels te krijgen. Je kunt deze kleur het beste combineren met witte items. Combineer een mooie satijnen blousejurk in Aspen Gold met een witte handtas.

4. Green it is: Pepper Stem & Terranium Moss

En dan nu onze favoriet: Pepper Stem. Een kleur die is ontstaand door stadse mensen die de natuur missen. Meer dan de helft van de wereldbevolking woont namelijk in steden! Ontwerpers laten deze kleur daarom terugkomen in de mode. De tweede kleur groen is Terranium Moss. Je raadt het al: dit is een groene moskleur. Deze tint is een stuk donkerder dan Pepper Stem. Te donker voor spring/summer? Gelukkig kun je deze trendkleur heel makkelijk combineren met de overige trendkleuren.

Ben je benieuwd naar de mode trends voor lente/zomer 2019? Lees dan Mode trends: dit hangt in je kast lente/zomer 2019

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.