1. Home
  2. Blog
  3. Paarse jurken: de nieuwe it-kleur aankomend seizoen

Paarse jurken: de nieuwe it-kleur aankomend seizoen

Door admin - donderdag 28 februari 2019 | 11:16

Dat aankomend seizoen in het teken staat van kleur moge duidelijk zijn. Eerder schreven al over de nieuwste modekleuren voor lente/zomer 2019 en dat paars zeer populair gaat worden kwam daar ook duidelijk naar voren. Tijd om deze nieuwe it-kleur onder de loep te nemen. Natuurlijk heb je verschillende tinten paars, van lila, violet tot donkerpaars en aubergine. Welke tint zien we vooral in de lente/zomer? Lila. Deze kleur werd vroeger als tuttig bestempeld, maar vandaag geldt: hoe poppiger, hoe beter. Wij zijn heel benieuwd. Zou jij garderobe updaten met paarse jurken? 

Paarse jurken: de nieuwe it-kleur is geboren

De laatste keer dat je paars droeg, zat je vast nog op de lager school. De tijd dat je moeder nog de meest poppige look voor je uitkoos mét bijpassende accessoires en lakschoentjes. Very nineties! Violet/lila is huge aankomend seizoen en daar zijn we maar wat blij mee. Van diepe paarse tinten tot een lichte paarse kleur, verwerkt in materialen als satijn, faux fur of chiffon! Enne, voor wie lef heeft kan de kleur ook combineren met smaragdgroen, zachtgeel, oranje, roze donkerpaars en zilver. Deze kleur vraagt natuurlijk om een beetje lef. Fun fact? Ultra violet was de trendkleur van het jaar 2018 volgens Pantone. Uhm hallo?!  We zijn eigenlijk al een beetje te laat. Laten we als de wiedeweerga deze kleur toevoegen aan onze garderobe.

paarse jurken

Designermerken zoals Max Mara, Bottega Veneta en Valentino hadden allemaal een vleugje lila in de collectie. Je kunt gaan voor een top tot teen look, een mooie satijnachtige avondjurk of een bohemian maxi-jurk! Combineer de kleur met stoere accessoires voor een perfect contrast.

Ben je benieuwd naar de andere modekleuren voor aankomend seizoen? Lees dan Mode trends 2019: dit zijn de kleuren voor aankomend seizoen.

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.