1. Home
  2. Blog
  3. Onderzoeksresultaten: het shopgedrag van vrouwen

Onderzoeksresultaten: het shopgedrag van vrouwen

Door admin - zaterdag 10 augustus 2013 | 11:45

Je kent het wel: je hebt een (iets) te dure jurk gekocht voor een aankomend zakendiner. Je komt thuis, past de jurk, controleert de prijs en propt als de wiedeweerga het bonnetje onderin de papierbak. Je bent niet de enige! Resultaten uit diverse onderzoeken omschrijven het shopgedrag van vrouwen.

Uit onderzoek onder ca. 3.000 vrouwen blijkt dat er gelogen wordt over het winkelgedrag. Een populaire move is het verstoppen van het kledingstuk, dit doet ongeveer een kwart van de vrouwen. De voornaamste reden om kledingstukken te verstoppen of leugens over te vertellen, is omdat vrouwen zich schuldig voelen. Er wordt immers vaak veel geld uitgegeven in een rondje door de stad en veel vrouwen hebben al genoeg kleding in de kast hangen.

“Ik heb dat kleedje al zo lang!”

Ruim 80% van de vrouwen verstopt een prijskaartje en ongeveer 75% liegt vervolgens over de aankoop. “Ik had dat kleedje al veel langer, hoor!”, is een smoesje die door bijna de helft van de vrouwen wordt gebruikt. Er is ook niets vervelender dan een afkeurende blik als jij jouw verse aankopen vol enthousiasme aan je partner laat zien.

Maar geen paniek! Deze onderzoekresulaten kunnen jou redden. Het zijn namelijk niet alleen vrouwen die liegen over hun aankoop (85%), ook mannen kunnen er wat van (55%). Het gaat dan weliswaar vaak niet om kleding, maar om games of sportspullen.

Wij denken dat dit laatste percentage vooral lager ligt omdat mannen minder winkelen. Vrouwen passen immers gemiddeld 21.000 kledingstukken per leven! Het grappige hiervan is dat we gemiddeld 10 kledingstukken per shopsessie passen, maar slechts de helft mee naar huis nemen. Van deze vijf kledingstukken wordt minimaal één kledingstuk niet gedragen.

Online shopgedrag van vrouwen

Als we kijken naar het online shoppen van vrouwen lijken mannen concreter te werk te gaan. Een man shopt in één keer al zijn benodigdheden, voor gemiddeld 135 euro, een vrouw winkelt vaker en shopt per keer voor gemiddeld 95 euro. Zes op de tien online aankopen wordt door vrouwen gedaan.

We zijn dan misschien chaotisch, grote uitgevers en behoorlijk wispelturig, maar dat geeft niets. Mannen zouden namelijk nooit op tijd een nieuwe zwembroek, schoenen of spijkerbroek kopen als wij dat niet doen, of hen er minstens op aandringen. Het shopgedrag van vrouwen wordt heus gewaardeerd!

Herken jij jezelf in bovenstaande onderzoeksresultaten?

Onderzoeksresultaten: shopgedrag van vrouwen | Kleedjes.be

Beeld: Shopaholic

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.