1. Home
  2. Blog
  3. Tip: modeboeken om te lezen tijdens het druilige najaar

Tip: modeboeken om te lezen tijdens het druilige najaar

Door admin - Tuesday 04 November 2014 | 13:45

modeboeken | Jurkjes.nl

Tijdens het regenachtige najaar zit er niet veel anders op dan lekker warm binnen zitten. Hoe kom je deze dagen nou het beste door? Met de leukste modeboeken natuurlijk! Wij hebben de 5 leukste voor je op een rijtje gezet.

1. Geluk is een jurk – Cécile Narinx
Geluk is een jurk, een boek over je raadt het al; kleedjes! In dit boek biedt Cécile ons een blik achter de schermen van de internationale modewereld. Je vindt er talloos veel interviews met onder andere Jan Taminiau en Karl Lagerfeld. Daarnaast brengt ze odes aan de Little Black Dress en het Chanel-jasje. Dit boek is onze absolute nummer 1!

2. The Goddess Guide – Gisèle Scanlon
Een boek die lekker wegleest door de vele afbeeldingen en korte tekstjes. Gisèle Scanlon deelt al haar ervaringen en inzichten van de modewereld met je. Ze beschrijft haar favoriete adresjes en geeft handige grootmoeders tips. Natuurlijk komen er ook verschillende modehuizen en celebrities aan bod!

3. The Little Black Book of Style – Nina Garcia
In The Little Black Book of Style legt Nina Garcia de essentiële regels uit die je zeker moet weten betreft fashion. Zij zorgt ervoor dat je het beste uit je zelf kunt halen waardoor jouw ultieme stijl naar voren komt. Het boek staat vol tips over het combineren van items, en natuurlijk kunnen kleding- en kleurenadvies niet ontbreken.

4. IT- Alexa Chung
Het boek is geschreven door Alexa Chung, de IT girl van Engeland! Ze geeft een kijkje in haar drukke fashion life en beschrijft de mode-iconen van dit moment. Een boek vol eigengemaakte tekeningen en foto’s die haar ervaringen perfect weergeven zodat we haar gevoel voor stijl nog beter zullen begrijpen.

5. FIFTY DRESSES THAT CHANGED THE WORLD – Design Museum London
Een boek die je gewoon gelezen moet hebben. Het Design Museum heeft de top 50 jurkjes op een rij gezet die een enorme impact hebben gehad in de fashion wereld. Bij elk jurkje staat een kort tekstje over waarom ze een plekje verdienen in de design history. Het eerste jurkje in het boek is van het jaartal 1915, de Delphos Pleated Dress geïnspireerd op een Grieks standbeeld. Het laatste jurkje is de Led Dress ontworpen door Hussein Chalayan uit 2007.

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.