1. Home
  2. Blog
  3. Winter op komst: zo blijf je warm en fashionable

Winter op komst: zo blijf je warm en fashionable

Door Dionne - woensdag 30 november 2016 | 17:18

Brrrr, de winter staat weer voor de deur en dat is al aardig te voelen aan het lage temperatuurtje buiten. Het is tijd om je zomerkleedjes op te bergen, want zelfs met panty zijn die nu toch echt te koud. Jammer… Maar hé, je kan weer winterkleedjes dragen (en shoppen), hoe leuk is dat?!

winterkleedjes: warm én fashionable

Gebreide kleedjes

Gebreide kleedjes zijn ideaal voor in de winter: ze zijn warm, zacht én mooi. Vaak ben je met een gebreide jurk meteen klaar. Je hebt binnen geen jasje nodig om je warm te houden, want je gebreide jurkje is net een persoonlijke kachel, zo warm. Maillot eronder, laarsjes aan en je bent klaar voor de dag.

Een gebreid kleedje is al superleuk, maar eentje met col is vaak nóg leuker. Het is extra warm én fashionable! De col geeft net die extra touch aan je outfit en je kunt je er lekker in verstoppen als het echt koud wordt.

Pas op dat je look niet té granny style wordt: er oubollig uitzien wil je natuurlijk niet. Voorkom dit door je sexy hakken eronder te dragen, of juist je sportieve sneakers. Of kies gewoon voor een kleur die alles behalve oubollig is, zoals knalrood, legergroen of zwart.

Shop hier de leukste gebreide kleedjes >>

Blousejurken

Ook blousejurken zijn een aanrader voor in de winter: (vaak) lange mouwen, fijne lengte en goed te combineren met een jasje voor als het écht koud wordt. Met een blousejurkje kan je verschillende kanten op. Het is geschikt voor op kantoor, voor een etentje met je schoonouders, voor een avondje uit met de meiden of met andere woorden: voor bijna alle gelegenheden als je het matcht met de juiste schoenen en accessoires.

Shop hier de leukste blousejurken >>

Longsleeve kleedjes

Dan natuurlijk nog de longsleeve kleedjes, want wanneer komen lange mouwen nou niet van pas in de winter? Longsleeve jurkjes zijn er in veel verschillende soorten, modellen en kleuren. Eigenlijk kan alles in de winter: felle kleuren, (heftige) prints, korte en lange modellen.

Het is wel verstandig om rekening te houden met de donkere tijd en je huidskleur. Er is niks mis met het opfleuren van de donkere wintertijd met felle kleuren en prints, maar de combi van bijvoorbeeld felroze en de donkere sfeer van de winter zorgt wel voor een héél groot contrast. Kies dan liever voor een pastel- of oudroze longsleeve kleedje in de winter. Zorg er daarnaast voor dat je kleedje niet flets oogt ten opzichte van je bleke winterhuid.

Shop hier de leukste longsleeve kleedjes >>

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.