1. Home
  2. Blog
  3. Bijzonder kleedje: de wikkeljurk

Bijzonder kleedje: de wikkeljurk

Door admin - dinsdag 12 augustus 2014 | 13:36

Geschikt voor ieder seizoen en passend bij elk figuur: de wikkeljurk. Dit kleedje is makkelijk te combineren met andere items. High heels, flatjes en enkellaarsjes; het past hier allemaal bij. Lees verder voor een beetje geschiedenis en de mooiste wikkeljurkjes.

Waar komt dit kledingstuk vandaan? Veertig jaar geleden zette Diane von Furstenberg de iconische wrap dress op de kaart. Het werd een symbool van macht en vrijheid voor vele generaties vrouwen en veranderde de hele look van de Amerikaanse vrouw in de jaren ’70. Ze ontwierp vooral stukken met opvallende, grafische prints.

Benieuwd naar alle ontwerpen van Diane von Furstenberg? Vanaf 3 september zal er op de derde verdieping van Galeries LaFayette in Parijs een pop-up store verschijnen met een bijzondere collectie. Speciaal om het veertigjarig bestaan te vieren.

Tegenwoordig hebben vele merken de wikkeljurk overgenomen en hun eigen variant ervan gemaakt. Nog steeds met een mooie print, of juist een basic zwart exemplaar; er is eindeloos veel keus! Wij zetten de mooiste items voor jou op een rij.

wikkeljurkjes-shoppen

Van links naar rechts: 3 Suisses € 14,- | 3 Suisses € 19,- | Laura Clement € 79,99 € 32,-

Shop hier alle wikkeljurkjes.

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.