1. Home
  2. Blog
  3. Bohemian jurk inspiratie: de princess dress is back

Bohemian jurk inspiratie: de princess dress is back

Door admin - donderdag 21 februari 2019 | 17:09

Waarschijnlijk is iedereen wel een keer verliefd geweest op de bohemian jurk. Deze jurk komt namelijk ieder jaar een nieuw jasje terug. En dit jaar mag de jurk best een beetje meer bloot tonen. De jurk heeft aankomend seizoen een maxi lengte, sexy details en is gemaakt van lichte stoffen zoals linnen of chiffon. In een bohemian jurk voel jij je heerlijk vrij en zwier je lekker de dag door. Hippie modernism is back! Dit seizoen wordt de hippie jurk gedragen met platte schoenen, dus laat die stiletto’s maar in de kast staan. Wij hebben onze favoriete bohemian jurken op een rij gezet. Scoor jij dit seizoen een hippie kleedje? 

Bohemian jurk

Bohemian jurk: mix en match!

De bohemian term is lang geleden ontstaan in Frankrijk. Arme kunstenaars, acteurs, schrijvers en muzikanten hadden een bohemian lifestyle. Onder een bohemian lifestyle vielen mensen die kunsten uitoefenen en er tegelijkertijd een spirituele levenswijze op na hielden. Tijdens lange reizen deden zij inspiratie op door verschillende culturen en samenlevingen. Natuurlijk hoef je anno 2019 niet per se een hippie te zijn om een boho look te dragen. Het gemak en de levendige uitstraling van een boho dress heeft ons verliefd gemaakt en er vervolgens voor gezorgd dat er zeker een boho jurk in je kast moet hangen. Zeker als je een festival-junkie bent en het fijn vindt om je heerlijk vrij te voelen. Add een boho touch en je hebt alles wat je nodig hebt!

Op de catwalk zagen we bij Chloé de boho style in verschillende oranje kleedjes. Bij designer Loewe werd juist gebruik gemaakt van botsende kleuren waar je best een beetje lef voor moet hebben, bijvoorbeeld geel met neon pink. De modetrend zie je in combinatie met statement sieraden, zoals rotan accessoires, gehaakte schouderzakken en bohemian Ibiza-style souvenirs. De beelden doen je denken aan bedoeïenen uit het Midden-Oosten. Wij hebben onze favoriete bohemian topers voor je op een rij gezet. Word jij happy van deze look?

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.