1. Home
  2. Blog
  3. Dit is de dresscode voor bruiloftsgasten

Dit is de dresscode voor bruiloftsgasten

Door Admin - Maandag 14 Januari 2019 | 15:01

Je hebt binnenkort een bruiloft en op de uitnodiging staat ‘inclusief dresscode’. Je vraagt je af wat hiermee bedoeld wordt. Veel bruidsparen denken dat iedereen weet hoe de vork in de steel zit. Maar aangezien er steeds minder mensen gaan trouwen – en er dus minder bruiloften worden georganiseerd – is dit vaak toch niet het geval. Een gouden tip: het is not done om je hier niet aan te houden. Je wilt natuurlijk niet in een verkeerde outfit komen opdagen. Misschien je nog een mooie avondjurk of galajurk in de kast hangen en anders kun je die op verschillende plekken huren. Je kunt natuurlijk ook van de gelegenheid gebruik maken en een mooie jurk shoppen. Wij hebben in ieder geval de dresscode voor bruiloftsgasten voor je op een rij gezet om je geheugen even op te frissen. 

4x Dresscode bruiloftsgasten

Binnenkort heb je een bruiloft: een feestelijke gelegenheid waar iedereen zich voor opdoft. Een feest waar iedere gast geacht wordt om er feestelijk en chic uit te zien. Wij zeggen altijd: een goede voorbereiding is het halve werk. Zoek eerst uit wat de dresscodes betekenen. Is de dresscode white tie, black tie of cocktail? Of mag het ook casual chic zijn? Je hoort het al: met de dresscode voor bruiloftsgasten kun je alle kanten op.

dresscode bruiloftsgasten

Beeld cc: Audrey Leighton

Black tie

Black tie komt soms ook bij bruiloften voor. Heren worden verwacht om een smoking te dragen en dames mogen kiezen uit een halflange of lange avondjurk. Een horloge hoor je niet te dragen bij deze dresscode.

White tie

White tie is chique de friemel en komt vandaag de dag nog maar zelden voor. Voor deze dresscode zijn er strikte regels opgesteld. Heren dragen een rokkostuum en vrouwen trekken vaak een galajurk aan met lange handschoenen over de elleboog. Accessoires mogen, maar heel subtiel.

Tenue de ville

Dit is misschien wel de meest voorkomende dresscode voor bruiloftsgasten. Er wordt verwacht dat bruiloftsgasten netjes gekleed gaan, maar niet super chic. Ben je benieuwd waar de naam vandaan komt? Deze kleding wordt graag naar de stad gedragen. Vroeger kleedde men zich nog formeel als ze naar buiten gingen. Bij deze dresscode kiezen dames meestal voor pastelkleuren of andere lichte kleuren en heren voor grijs of blauw kostuum mét stropdas.

Casual

Bij deze dresscode is vooral je eigen creativiteit belangrijk, want je mag eigenlijk zelf weten wat je aantrekt. Over het algemeen kiezen mensen toch een net jurkje of een pak uit. De heren hebben het makkelijk: een nette pantalon of blouse is namelijk al goed. Het hoeft allemaal niet super chic te zijn.

Lees ook

Kleedjes.be maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.